Kävin tiistaina pitkästä aikaa neuvolassa. Heikosta olotilasta ja kivuista huolimatta kaikki on oikein mallillaan.

Paino: + 1 kg / kuukausi
Verenpaine: 77 / 107
Vauvan syke: 130-140
Sf-mitta: 34 cm
Liikkeet: ++

Kerroin neukkutädille sukkapuikko- ja alaselkäkivuistani. Koska en voi synnyttää normaalisti alateitse ja minulla on kokoaikaisessa käytössä verenohennuslääkkeet, kohdunkaulan tilannetta seurataan herkemmin. Neuvolan täti passitti minut sitten lääkärin tarkistukseen kipujen, supistusten ja vauvan laskeutumisen vuoksi. 

Lääkäri selitti minulle, että joudun vuotoriskin takia lopettamaan verenohennuslääkkeeni pistämisen 1,5 vuorokautta ennen sektiota. Jos kohdunkaula alkaa antamaan merkkejä synnytyksen lähestymisestä, sektiopäivää mieluummin aikaistetaan kuin odotettaisiin synnytyksen käynnistymistä, jotta osaisin jättää lääkkeen pois ajoissa.

Kohdunkaulan tilanne on kuitenkin vielä epäkypsä eikä sektiopäivää aikaistettu. Täytyy myöntää, että olin pettynyt. Tietysti vauvalle paras paikka on vielä masussani. Oma olotila on vaan jo niin tukala, että haluaisin vauvan syntyvän mahdollisimman pian.

Menisikö tämäkin yliajalle?

Monesti puhutaan, että jos ensimmäinen raskaus on ollut yliaikainen, todennäköisesti toinenkin on. Mistä lie sekin johtuu? Onkohan joidenkin naisten kantoaika sitten luontaisesti pidempi vai mitä ihmettä? Jos näin on, minulla on vielä 2,5 viikkoa kipuja kestettävänä. Olen kyllä tosi yllättynyt, jos vauva ei lähde syntymään ennen sektiopäivää.

Millä raskausviikolla sinun synnytys käynnistyi? Jos lapsia on useampi, syntyivätkö seuraavatkin samoilla viikoilla? 

Nyt on vertaistuki enemmän kuin toivottua! :)

Suunniteltu sektio
Soisin kyllä pinnikselle jo uuden asukkaan.