Oireet ennen synnytystä

Olimme perjantaina Ikeassa tekemässä viimeisiä hankintoja ennen Nanan ja Nain tänne tuloa. Siinä peiliosaston kohdilla alkoi supistamaan niin, etten kyennyt enää kävelemään. Leon istui Ikean minikärryissä ja keksittiin B:n kanssa, että mahdun seisomaan siihen keltaisen kassin paikalle. B työnsikin sitten meitä molempia loppumatkan kassoille asti :D

Mahani on kasvanut ja laskeutunut jo niin, etten pitkiä matkoja pysty enää kävelemään. Vauvan pää painaa niin paljon, että tekisi mieli vain matkata sellaisessa haara-asennossa.

Mahan laskeutuminen
Muutamaa milliä vaille 100 cm saavutettu.

Kotiin päästyä halusin tehdä vielä normaalin perjantaisen siivoukseni. Sen olisin voinut jättää välistä. Imuroidessa alkoi nimittäin aivan julmetut "sukkapuikkokivut", jotka ovat nyt jatkuneet koko viikonlopun. Näitä minulla ei ollut Leonia odottaessa.

Ehdin jo innostua, että nyt synnytys alkaa käynnistymään. Luonnollisesti päätin saada siitä varmistuksen Googlesta ja kirjoitin hakukenttään "loppuraskaus sukkapuikkokivut". Harmikseni kuitenkin selvisi niiden olevan vain yksi loppuraskauden vitsauksista, ei niinkään oire synnytyksen alkamisesta.

Asiaa selvittäessä törmäsin mitä hauskimpiin uskomuksiin erilaisista synnytystä juuri edeltävistä oireista. Tietysti supistukset ja vesien meno ovat ne yleisimmät, mutta en tiennyt kehossa voivan tapahtua kaikkea muutakin. Tässä pieni listaus mahdollisista oireista:

1. Vatsan tyhjeneminen
Tämä oli ehdottomasti myös yksi yleisimmistä oireista.

2. Siivousvimma 
Joku oli synnytystä edeltävänä yönä innostunut pesemään jopa keittiön kattoa. Hmmm.. tästä oireesta ainakin Nana olisi tyytyväinen..

3. Limatulpan irtoaminen
Miten sen voi edes tunnistaa?

4. Nenän turpoaminen
:D 

5. Kehon kutina
Joku oli raapinut itsensä ihan spitaalisen näköiseksi.

6. Verenpaineiden nousu
Tämä tapahtui Leonista jollain viikolla 38, mutta ei meillä meinannut mitään sen kummempaa.

7. Sikiöpussin kalvojen äänekäs poksahtaminen
Täällä ollaan poksuttu jo monta viikkoa. Olen miettinyt, voiko ääni tulla vauvan nivelistä.

8. Finnit 
Ei näitä kiitos.

9. Flunssa
Kyyyllä mulla vähän semmoinen tukkoinen olo on koko ajan.

10. Rintojen turpoaminen
Tämä on aina tervetullutta.

11. Esimaidon tihkuminen
No comments.

12. Vauvan liikkeiden rauhoittuminen
Check! Välillä joutuu oikein herättelemään vauvelia, kun saattaa olla pitkiäkin aikoja liikkumatta.

13. Pahoinvointi ja oksentelu
Hyi! Ei tätä kiitos.

Jos näihin on uskominen, en ehkä ole synnyttämässä vielä tänään :D Leonin synnytys kun ei käynnistynyt itsestään, minulle on täysi mysteeri, mitä kaikkea kehossa voi tapahtua juuri ennen h-hetkeä.

Nämä sukkapuikkokivut ovat kyllä ikäviä. Tuntuvat koko ajan ja ihan kaikissa asennoissa. Toivon niin, ettei tätä nyt jatku sinne sektioon asti. Muutenhan tässä alkaa kilahtelemaan ihan tosissaan. Paljon mieluummin lisäisin "sukkapuikkokivut" tuohon oirelistaan omakohtaisena kokemuksena.

Tämän viikonlopun saisi vauva tosin vielä pysytellä sisällä, sillä sisko on mökillänsä 400:n km:n päässä, Nana on edelleen Kosovossa ja äiti huitelee jossain Norjassa. Minullehan ei jäisi muita tukihenkilökandidaatteja kuin B. Kuka nyt miestänsä haluaisi synnytykseen mukaan? Haha! :D

Minkälaisia oireita sinulla oli muutamaa päivää ennen synnytystä? Kielikö mikään h-hetken lähellä olemisesta? 


Oireet ennen synnytystä
To all my non-Finnish readers: I've felt a little stupid to translate only short versions of my texts. From now on I will translate full posts of the months most popular ones. I think that would serve you better. I'm happy to get feedback if there's something on your mind or better suggestions. :)