Oletko sinä koskaan herännyt kyseenalaistamaan, millaisen kuvan ihmisenä annat muille? Millaista seuraa olet?

Itse havahduin tuossa viime viikon lopulla, kuinka olenkaan antanut olotilan ja kipujen vetää itseni aika negatiiviseksi tyypiksi. Miia Metson loppuraskauden postauksia lukiessa tajusin olevani vain tämmönen valittava hormonihirviö. Tiedätkö sen tunteen? Tapaat jonku ihmisen, joka uhkuu sellaista positiivista energiaa. Sen jälkeen olet itse vähän pöllämystynyt ja mietit, mikä juuri pörhälsi ohitsesi. Jos et tiedä mistä puhun, onneksi olkoon, olet varmasti itse tämmöinen positiivinen ajattelija. :D

Positiivinen ajattelu
Kuva Pixabay

Miian synnytyskertomuksesta huomasin, kuinka oikealla asenteella voi selvitä jopa synnytyksestä ilman minkäänlaista kivunlievitystä. Tämä teki minuun aika suuren vaikutuksen. Tajusin, kuinka suuri voimavara positiivinen ajattelu on ihmiselle tilanteessa kuin tilanteessa. Kuinka sen omaksumalla pystymme mihin vain.

Asiasta innostuneena päätin viettää Positiivisuus Perjantain ja ikuistaa sen postaukseksi. Siinä  jo aamupäivän tienoilla kuitenkin ymmärsin, että oman ajatusmaailman "elvyttäminen" on kuin kokonaan uusi elämäntapa. Se ei tapahdu vain yhden päivän kestävällä haasteella.

Perjantaina tajusin, kuinka syvälle tämä pessimismi on minuun piirtynyt. Aloin jopa vähän huolestumaan, miten negatiivinen tyyppi oikeasti olenkaan, kun yhden positiivisen päivän viettäminen osottautui minulle niin työlääksi. Ajatukset tahtoivat koko ajan ajelehtia negatiivisiksi ja jouduin oikeasti tehdä töitä niiden syrjäyttämiseen. Sanoin välillä itselleni ääneen: "Sinulla on kaikki hyvin." Päivän aikana koin kuitenkin yllättävän monta ahaa-elämystä, mikä on saanut minut pitäytymään halussani muuttaa elämänasennettani.

Positiivinen elämänasenne
Kuva Pixabay

Tällä hetkellä ollessani vielä aivan alussa haasteeni kanssa, olen oppinut kuitenkin jo yhden asian: negatiivisia ajatuksia ja hetkiä tulee välillä, mutta niistä ei pidä murehtia. Negatiivisuutta on alkuun vaikea hallita. Riittää että niihin pessimistisiin ajatuksiin havahtuu ja samantien etsii tilanteesta jonkun positiivisen asian. Ihana on ollut huomata, että kaikesta voi löytää jotain hyviä puolia.

- ilman loppuraskauden virtsankarkailua en tajuaisi kuinka makeat naurut olenkaan sen hetkellä saanut. :D Nauru itsessään vapauttaa meissä endorfiineja enkä yhtään ihmettelesi sen tuovan meille lisää elinikää.

- ilman lantion ja alaselän kipuja en muistaisi joka aamu tehdä 10 minuutin joogaharjoitusta. Suosittelen muuten ihan kaikille raskaanaoleville. On itsellä auttanut kipuihin paremmin kuin Panadol!


- ilman tämänhetkisiä nukkumisvaikeuksia en voisi ottaa rauhassa aamusuihkua kynttilän valossa. Kuinka voikaan sen avulla päivä saada ihan erilaisen aloituksen.

Voimaa loppuraskauteen

Positiivisia ajatuksia kaikille lukijoille! <3