Anteeksi blogihiljaisuuteni. On pidellyt haipakkaa, joten ajattelin koota viime viikon kuulumiset nyt yhteen.

Torstai

Kun tein makuuhuoneen muodonmuutospostauksen, pesänrakennusviettini oli valtoimenaan. Aika pian tämän jälkeen loppuraskauden kolotukset ja nukkumisvaikeudet sitten yllättivät ja kodin kunnostaminen unohtui. Torstaina jälleen pesänrakennusviettini heräsi. Minulle tuli tosi voimakkaana tarve saada kaikki kuntoon. Ja mieluiten mahdollisimman nopeasti. Päätin alkaa samantien tuumasta toimeen ja hoitaa joka päivä joitakin rästissä olleita hommia. Torstain puuhat:

- kynsihuolto

Loppuraskaus

Loppuraskaus

Halusin tehdä mahdollisimman pitkäaikaiset kynnet. Ensin poistin vanhat geelilakat. Sitten viilasin tipit pois ja tein luonnon kynnelle geelivahvistuksen.

- keittiön kaappien järjestely

Illalla alkoi supistella voimakkaasti. En tiedä, oliko keittiön kaappien puunaamisella osuutta asiaan. Käskivät tulla sairaalaan varmuuden vuoksi näytille.

Makasin tunnin käyrillä, jonka aikana supistukset alkoivat laantumaan. Pahus! Olivat ne kuitenkin vähän ehtineet kypsytellä tilannetta: kaula lyhentyi viime tarkistuksesta 3:sta cm:stä yhteen ja on nyt 0,5 cm auki. Mietiskelin, että tämä varmasti lähtisi tulemaan ilman käynnistystä, jos ei tarvitsisi mennä sektioon.

Perjantai

Heräsin aamulla vähän ehkä pettyneenä, kun yöllä ei mitään sitten tapahtunutkaan. Olo oli jälleen täysin normaali. Päätin ottaa nyt kaiken hyödyn irti ja jatkaa asioiden kunnostamista vauva-aikoja varten. Näitä olivat

- hiustenpidennysten poisto

Rakastan pitkiä hiuksia. Ajattelin kuitenkin olla alun vauva-ajan ilman pidennyksiä, jotta oma elämä olisi mahdollisimman helppoa. Kyllä ne saa sitten vaikka kevääksi takaisin. :)

- geelilakkaus

Pesänrakennusvietti

Jotta kynteni olisivat pitkäkestoiset, valitsin mahdollisimman neutraalin värin, ettei kasvuraja hyppisi silmille niin nopeasti.

- kylpyhuoneen ja lattiakaivojen putsaus

Lauantai

B:llä oli pitkästä aikaa vapaapäivä. Sain nukkua pidempään ja sehän on aina yhtä juhlallista. B vei Leonin kanssa kaikki meidän matot pesulaan ja itse päätin pyhittää ajan hiusten kunnostamiseen. Sain värjättyä hiukset ja leikattua niihin uuden mallin. Tämä on nyt lopputulos.

Loppuraskaus oireet ennen synnytystä

On taas tottuminen tähän lyhyempään malliin. Toisilla tykkään lyhyistä hiuksista paljonkin. Luulen, että omien kasvojen pyöreys on se mikä saa lyhyen hiusmallin tökkimään itsellä. Tai sitten se lapsena saatu prinsessafiksaatio saa kaikki alle 45 cm olevat hiusmallit vaan tuntumaan tylsiltä :D Mutta ei voi minkään, helppohoitoisuus on nyt kaiken a ja o :)

Sunnuntai

Aamulla heräsin voimakkaaseen päänsärkyyn. Minulla ei kovin helposti särje päätä, joten tottakai ajattelin sen taas olleen oire lähestyvästä synnytyksestä. Sitten mietin, että olin ehkä kuitenkin vain nukkunut huonossa asennossa ja niskajumin aiheuttaneen päänsäryn.

Päästyäni vessaan huomasin naamani olevan turvoksissa. Jee! Toinen lähestyvän synnytyksen oire! Tai sitten vain uusi hiuslookki saa minut näyttämään turvonneelta.

Aamupalan jälkeen vatsa meni sekaisin. Noniin. Nyt ei epäilystäkään. Vauva varmasti syntyy tänään. Vatsa jatkoi toimimistaan koko loppu päivän.

Ilta kuitenkin tuli ja nukkumaan menin edelleen visusti yhdessä koossa. Hassua, kuinka hulluna sitä omia tuntemuksiaan tuleekaan analysoitua lasketun ajan lähestyessä. Mikä tahansa uusi juttu saattaa olla merkki synnytyksen käynnistymisestä tai sitten ihan vain sattumaa eikä tarkoittaa yhtikäs mitään.

Päätin ennen nukahtamista ottaa loppuajaksi sellaisen asenteen, että vauva tulee pysymään matkassa sektiopäivään asti. Viikon verran huitelen vielä pallomahana. Pallomahana ilman prinsessahiuksia, mutta silti onneni kukkuloilla. Näen rakkaan vauvani viimeistään viikon päästä <3

Maanantai

Puolen päivän aikoihin irtosi limatulppa. Sen tosiaan tunnistaa vaikka aikaisemmin sitä epäilinkin :D Siitä puolen tunnin päästä alkoi voimakkaat alaselkä ja alavatsa poltot. Vauva puskee alaspäin niin etten pysty enää kunnolla kävelemään. Hui! Saas nähdä laantuuko poltot vai pääsenkö sittenkin jo tämän viikon aikana leikkauspöydälle.

Jännittää.

Pelottaa.

Riemastuttaa.

Kääk! :D