Moni meistä naisista uhraa vartalonsa lapsille. Varsinkin raskauden jälkeen valtaosa toivoo saavansa itselleen kauniin, kiinteän vartalon. Ja se onkin todella hieno tavoite! Kaikkien meidän saavutettavissa.

Aloittelijan saattaa olla vaikea kuitenkin tunnistaa, mitkä liikkeellä olevat jutut on legendaa ja mitkä oikeasti ihan varteenotettavia. Tänään murretaan nuo myytit.

Moni yrittää polttaa rasvaa vatsalta tekemällä sata vatsalihasta päivästä. Toiset luottavat lähentäjälaitteeseen selluliitin karkottajana, kunhan muistaa pitää toistot suurina ja painot pieninä. Eikä näissä sinänsä mitään vikaa ole, terveyttäedistäviä molemmat. Mutta jos timmi ulkomuoto ja selluliitin karkotus on tavoitteena, kannattaa muutama juttu ottaa heti haltuun, että kehitys ois varmasti tehokasta. Pysyy motivaatiokin sitä kautta sitten korkealla.


Uskon, että valtaosa naisista tavottelee ennemminkin kiinteää ja naisellista kroppaa, ei niinkään isoja lihaksia. Tästä onkin syntyny uskomus, että isoja painoja on syytä välttää ja pitkillä toistoilla voidaan polttaa rasvaa ongelma-alueilta. Asia ei kuitenkaan ole ihan niin mustavalkoinen.

Ihan ensimmäisenä on hyvä selvittää, mitä se kiinteytyminen oikeastaan on. Tässä asia pähkinän kuoressa:

  • Kiinteä ei hylly
  • Jos se hyllyy, se on läskiä
  • Jotta voi siis olla kiinteä, täytyy läskistä päästä eroon
  • Läski ei muutu lihakseksi, vaan siitä pääsee eroon vain polttamalla sitä
  • Rasva palaa silloin, kun syödään vähemmän kuin mitä kulutetaan
  • Rasvaa ei voi polttaa vain tietyltä alueelta, tekemällä jotain sille kohdennettua liikettä
  • Kiinteämmän vatsan ja reidet saat siis syömällä vähemmän kuin mitä kulutat. Samalla rasva palaa kuitenkin myös rinnoista, käsivarsista ja kasvoilta, ihan koko kropasta.  Kiinteän kropan resepti


Jos tavoittelee naisellista kiinteää vartaloa, pelkkä rasvan polttaminen ei riitä. Ei ainakaan silloin, jos toivoo saavansa muotoja. Mitä nimittäin jää jäljelle, jos rasva poltetaan ja lihakset on aivan onnettoman pienet? Naisellisen pyöreisiin ja kiinteisiin pakaroihin tarvitaan siis lihasta ja rasvaa, niiden sopivassa suhteessa.

Kiinteän ja muodokkaan kropan voi rakentaa toki muuallakin kuin vain salilla. Kotona tai vaikka tanssitunnilla voi myös tehdä lihaksia kuormittavaa treeniä. Sitten kun vielä syödään alle kulutuksen saa hyllyvätkin kyytiä.

Kuntosalilla tuloksiin saattaa kuitenkin päästä nopeammin, sillä siellä lihaksia voi kuormittaa paljon monipuolisemmin ja radikaalimmin. Liian isoja lihaksia et kuitenkaan voi saada vahingossa. Sitä ei tarvitse pelätä.

Kiinteytyminen ei siis tapahdu niin kuin valtaosa luulee. Jos vyötärölle on kertynyt usea liikakilo, vatsalihasliikkeitä tekemällä ne ei siitä sula. Kiinteytyminen ei myöskään aina tarkoita vaakalukeman pienentymistä. Kun esim valmiiksi laiha alkaa rakentamaan lihasmassaa saadakseen kauniin ja kiinteän kropan, paino tulee nousemaan. Peili ja varsinkin kamera kertoo paljon totuudenmukaisemmin kehityksestä kuin mitkään puntarit.

Ennen kuin voi saavuttaa mitään, täytyy tietää mitkä on ne varsinaiset askeleet siihen, aivan kuten tässäkin tapauksessa. Kuka tahansa voi saavuttaa unelmien kiinteän kropan, kun vain ymmärtää mitä se oikeasti tarkoittaa ja tietää miten se tehdään.


Edellisessä postauksessa: Mitä Leikkauksessa Paljastui- Kohdunkaulan repeämä?