Vaikka takatalvi meinaa yllättää meidät oikein tosissaan, en haluu antaa sen lannistaa mua. Ollaan jo huhtikuussa, joten eikös nyt oo lupa hehkuttaa kevättä vaikka joka päivä? Viimeksi saatiin vaatekaappi kevätkuntoon tässä postauksessa. Itsellä jäi kaksi säkillistä vaatteita odottamaan myymistä. Nämä kylmät ilmat tosin vähän jarruttelee mua. Niiden takia talvitakit roikkuu edelleen eteisnaulakossa. Ja takatalven takia myös mun iho on päässyt ihan järkyttävään kuntoon. Siksipä halusin tehdä kevätsiivouksen myös mun pohjameikeille, ja samalla alkaa elvyttämään ihoa kevätkuntoon.

Kun haluat onnistua luonnollisen heleässä meikissä, on tietysti tärkeää, että iho on hyvässä kunnossa. Onneksi sentään on olemassa meikkejä, joiden avulla saat nätin hehkun kasvoille, vaikka sun iho ei sillä hetkellä olisikaan parhaimmassa kunnossa. Se hyvä puoli niissä on myös, että usein ne ovat kevyitä ja hitusen kosteuttavia, joten ne eivät haittaa sun ihonhoitoprosessia. Viime päivät oon tukeutunu mun meikkausrutiineissa seuraaviin tuotteisiin, joilla saan tehtyä ihanan heleän, keväisen meikin. Tuotteista on tullu mun ihan ykkössuosikkeja, joten ehdottomasti halusin tulla jakamaan ne sullekin.

1. Kaikki alkaa pohjustuksesta

Olen jo pitkään käyttänyt ihohuokset peittävää pohjustusvoidetta. Tällä hetkellä se tuntuu kuivattavalta, joten päätin kokeilla Lorealin Glam Nudea. Se on väritön BB voide, josta kuitenkin löytyy vaihtoehtoja erisävyisille ihoille. Se tuntui aluksi hullulta. Tämähän on valkoista! Mikä tästä tekee Mediumin? Voide tekee mun ihosta kuitenkin ihan ällistyttävän tasasävyisen ja kevyen kuulaan, olematta kuitenkaan mitenkään glitterinen tai liian kiiltävä. Eikä se tunnu yhtään öljymäiseltä, mutta ei missään nimessä kuivattavaltakaan. Tätä tekee mieli sipaista kasvoille, vaikka sinä päivänä en muuten meikkaisikaan.

2. Kevyt mutta peittävä meikkivoide

Sillon kun iho on kuiva, paksuja mattamaisia meikkivoiteita kannattaa vältellä. Ne nimittäin vain korostaa ihon huonoa kuntoa. Maybellinen Fit Me Luminous + Smooth oli ihan loisto-ostos, koska se ei jätä ihoa kökkömäiseksi ja kaikenlisäks sulautuu omaan ihonsävyyn ihan täydellisesti. Lopputulos näyttää siltä kun ei ois meikkiä ollenkaan, mutta ikää olisi lähtenyt sen kymmenen vuotta pois. Iho näyttää melkein virheettömältä ja yllättävänki kuulaalta. En vieläkään voi ymmärtää, miten tämän hinta voi olla niin edullinen, kun laadultaan kilpailee helposti luxusbrändien rinnalla.

3. Highlighter, be mine

Puuterimaiset korostusvärit on monesti ehkä liianki hilemäisiä. Jos haluat saada enemmänkin luonnolisen hehkun, nestemäiset highlighterit on turvallinen valinta. Kannattaa kuitenkin olla varovainen sen levityksen kanssa, ettei kaunis pohja lähde sormien alla karkuun. Ota korostusvoidetta muutama tippa ja hiero molempien nimettömien välissä. Taputtele voide kevyesti poskipäihin, nenän kärkeen ja kulmaluille. Näin saat kasvoille ihan täydellisen, muttei kuitenkaan yliampuvan hehkun.4. Tähtisilmät

Kun tavottelen todella kuultavaa luukkia, valitsen mieluiten metallinhohtoisen luomivärin. Kiiltävät on usein liian glitterisiä ja ns. kermamaiset ja nestemäiset luomivät ei meinaa pysyä paikoillaan vaan karkaa juonteisiin. Sipaise vaaleaa väriä silmien sisänurkkiin niin saat silmät loistamaan, ja näytät heti paljon pirteämmältä ja raikkaalta.

5. Kosteutta huuliin

Nyt saa nestemäiset huulipunat jäädä hetkeksi sivuun. Ne kun tahtovat kuivattaa vaan lisää mun valmiiksi rusinoituneita huulia. Halusin löytää pehmeän huulipunan, joka antais luonnollista väriä ja kuulautta huuliin. Maybellinen Color Sensational värissä 625 Iced Caramel on ihan täydellinen siihen. Tää on toinen sellainen tuote, joka on lähes päivittäisessä käytössä, myös sillon kun en muuten edes meikkaisi. Kaunis iho saa ihanan viimeistelyn täyteläisillä ja terveen punertavilla huulilla.

Näin siis teen nykyään mun meikin. On ollut kyllä niin ihanaa siirtyä asteen kevyempiin tuotteisiin, jotka ihan kuin antais tekohengitystä mun ihan järkkyyn kuuntoon päässeelle iholle. Onneksi onnistuin löytämään nämä ennen kuin kesä alkaa oikein kunolla.

Vaihdatko sä sun meikkejä vuodenaikojen mukaan?