Tyhjä kohtu.

Vielä ei alettu minkäänlaisiin toimenpiteisiin, sillä tilanne on epäselvä. Itse kyllä luulen tietäväni lopputuloksen. Tässä on siis kaksi vaihtoehtoa: Hedelmöittyminen on tapahtunut juuri ennen kuukautisia, kuten viime postauksessa epäilin, tai sitten raskaus on kohdunulkoinen.

Tässä muutama kumpaakin tilannetta puoltava asia.

Kohdun Ulkoinen Raskaus:


- Kohtu ultratessa tyhjä
- Alkio mahdollisesti oikeassa munanjohtimessa (kuva epäselvä)
- Tumma tiputtelu pitkin kiertoa
- Heikentyneet raskausoireet, pahoinvointi jäänyt kokonaan pois, ei repäisykipuja kohdun suurenemisesta
- Kohdunulkoisessa raskaudessa on tyypillistä saada ensimmäiset kuukautiset lähes normaalisti ja olla heti näkymättä raskaustestissä.

Epätavallinen Hedelmöittymissajankohta:


- Laskennallinen Rv 4+, kohdussa ei kuulukaan näkyä mitään
- Hcg arvo verestä 700, joka vastaisi raskausviikkoja sekä ultrakuvaa
- Tumma vuoto runsaimmillaan laskennallisen ovulaation mukaan kuukautisten aikaan
- Käytössä ollut Flo aplikaatio ennusti raskauden ajankohdan kierron tapahtumien mukaan samalla tavalla: hedelmöittyminen tapahtunut juuri ennen kuukautisia


Itse uskon vahvasti kohdunulkoiseen raskauteen. Kummassakaan onnistuneessa raskaudessa mulla ei ollut minkäänlaisia vuotoa, ei missään kohtaa. Sen sijaan repäisykivut oli molemmissa raskauksissa melkein lamaannuttavia. Äsken tajusin, että nyt en muista tunteneeni niitä kertaakaan, mikä meinaisi sitä ettei kohtu kasva.

Sitten on myös tämä, että Clear Bluen digitaalinen näytti keskiviikkoiltana "raskaana 2-3" mikä tarkottaisi Hcg-arvon olevan 200->. Jos raskaus olisi normaali, Hcg:n tulisi kasvaa n. 50% vuorokaudessa. Sen mukaan arvon olisi pitänyt olla ennemminkin YLI 700, varsinkin kun oletettavasti se on ollut tuolloin keskiviikkona enemmän kuin juuri tuon raja-arvon verran.

Sitten on tämä tunne. Jokin on koko ajan kolkuttanut takaraivossa, ettei kaikki ole hyvin. Toivo tietysti kova, mutta jotenkin tuntuu, että pitäis suojella itteensä pettymykseltä.

Mutta ei mua nyt tällä hetkellä auta tämä pohtiminen. Kovin on yksinäinen olo. Itkettää. Ahdistaa.

Nyt sitten jatkosuunnitelma on tiistaina Hcg:n uusintamittaus, sekä ultraääni Naistenklinikalla. Jos meitä on siunattu normaaliraskaudella, Hcg:n kuuluisi olla n. 1600. Jos kyseessä kohdunulkoinen, arvo on toivottavasti lähtenyt laskuun tuosta 700:sta, jolloin luonto hoitaa asian itse, eikä solumyrkkyjä tarvita. Hcg on toki voinut myös kasvaa, vaikka kyseessä olisi kohdun ulkoinen. Jos näin käy ja kohtu edelleen ultratessa tyhjä, niin sitten tilanteen salliessa jatketaan ilmeisesti seurantalinjalla. En tiedä. Itkettää vaan koko ajan.

Palaan sitten tiistaina kuulumisien kera.