Panadol auttoi yöllä kipuihin ja sain ihan hyvin nukuttua. Sairaalasta sanoivat, että jos särkylääke helpottaa kipuja, ei synnytys ole vielä käynnissä. Vähän oli herätessä hömppä olo, eikä aamukahvi maistunut ensimmäistä kertaa tässä raskaudessa.

On huvittanut ajatella, kuinka suuria eroja saman ihmisen raskauksissa voi olla. Edellisen perusteella ei yhtään pysty ennustamaan, kuinka seuraava raskaus menee.

Tähän raskauteen verrattuna Leon oli kyllä helppo. Ainoastaan ne lasketun ajan jälkeiset viikot alkoivat olla vähän tukalia. Tuntuu aivan hurjalta, että jos tämä raskaus jatkuisi yhtä pitkään kuin Leonin, vauva syntyisi vasta yli kolmen viikon päästä :D

Tiistaiaamuna oli neuvola. Sain neuvolan tädiltä lisäinfoa edellisenä päivänä irronneesta limatulpasta. Sitäkään kun en Leonin raskaudessa päässyt näkemään. Vanhan kansan uskomuksen mukaan synnytys kuulemma alkaa neljän vuorokauden kuluessa limatulpan irtoamisesta. Mutta nämä ovat tosiaan vain uskomuksia ja toisilla synnytys on käynnistynyt yli viikon-kahdenkin jälkeen.

Vauva on laskeutunut ja nyt viimein myös kiinnittynyt. Leon ei ikinä kiinnittynyt, joten ilmankos nämä liitoskivut ja muut kolotukset ovat ihan uusia minulle.

Tässä pieni vertailu raskausviikon 39 neuvolakäyntiin veljesten välillä:

Leon | Tämä raskaus

Paino: 66,5 | 61,5

Turvotus: - | +

Verenpaine: 109/74 | 115/79

U-prot: - | +

Sf-mitta: 32 cm | 34 cm

Saman ihmisen erilaiset raskaudet
Leon rv 39 | Tänään rv 39

Hyvin näkee kuvista, kuinka paljon isompi maha minulla nyt on. Se on myös paljon alempana kuin samalla viikolla Leonia odottaessa. Painan nyt vähemmän, koska viime raskaudessa olin jonkun verran lihaksikkaampi.

Saas nähdä, ovatko veljekset muutenkin yhtä erilaisia kuin heidän odotusaikansakin.

Ovatko sinunkin raskaudet poikenneet paljon toisistaan?

Tämän hetken tunnelmia

Eilen illalla sain taas muutamia mojovia supistuksia, jotka yöllä hävisivät kuin pieru saharaan. Huomasin, että supistusten alkaessa alan hieman pelkäämään tulevaa ja harmittelemaan raskauden loppumista. Se sai minut toivomaan, että saisin kantaa vauvaa vielä ainakin sunnuntaihin.

Nämä päivät ovat nyt kivuista huolimatta kullan arvoisia <3