Äitiysvaatteet

Kasvava masu alkaa rajoittamaan huomattavasti minulle sopivaa vaatevalikoimaa. Nimenomaan raskausajalle suunnitelluista kokoelmista en koskaan tahdo löytää mitään mieleistä, lukuunottamatta H&M:n housuja. Tuntuu, ettei äitiysvaatteet ole mitenkään yhtenäisiä kauden trendien ja tyylien kanssa. Samat äippävaatteet olivat myynnissä kaksi vuotta sitten Leonia odottaessakin. Mielestäni muodikkuuden ei tarvitse jäädä vauvamasun tähden unholaan.

Mistä hyviä äitiysvaatteita sitten löytää? Helppoa. Lähes joka paikasta. Täytyy vain osata etsiä ja uskaltaa kokeilla. Lisäksi omasta vaatekaapista todennäköisesti löytyy raskausajalle sopivia vaatekappaleita ja niitä hieman muokkaamalla ei tarvitse lähteä uusimaan koko vaatekaappiaan.

Millaiset vaatteet sitten parhaiten imartelevat muuttuvaa vartaloa? Raskaana ollessa maha tietenkin pyöristyy ja usein rintavarustus kasvaa. Koko painopiste on siis ylävartalolla. Moni ajattelee usein peittää keskivartalon pyöreyden väljillä kankailla, mutta monesti tämä vain lisää pyöreyden illuusiota. Mahdollisimman kauniin ja tasapainoisen siluetin luot korostamalla dekolteeta ja käyttämällä pystysuoria linjoja tuomaan pidemmän ja kapeamman illuusion. Nykypäivänä raskausmasu ei onneksi kuitenkaan ole häpeällineen asia ja se saa näkyä. Jokaisella on tietenkin oma makunsa, mutta ajattelin seuraavaksi avata omia mieltymyksiä vauvamahan pukemiseen, tietenkin mahdollisimman hyvin kauden trendejä mukaillen.

Yläosat

Vatsa kasvaa, mutten kuitenkaan halua näyttää kävelevältä omenalta. Mitä ottaa huomioon oikeanlaista yläosaa valitessa:

- Yläosa v-kauluksella luo pystysuoran linjan
- koska dekolteen alue saa huomiota, hanki hyvin istuvat rintaliivit. Loppuraskaudessa äitiysliivit saattavat olla paras valinta
-housujen kanssa käytettynä yläosan helman pituus on parhaimmillaan juuri lantioluun kohdalla
-valitse yläosa, joka korostaa keskivartalosi kapeinta kohtaa, joka vauvamasun kanssa on juuri rintojen alapuolella
-kiristysnauha/vyö paidan helmassa tai mahan alapuolella lisää pyöreyden illuusiota, joten valitse helmasta laskeutuvia yläosia

Äitiysvaatteet
Nude toppi: Selected Femme

Äitiysvaatteet
Navy blue pitkä paita: Cristelle & CO.

Tässä muutama esimerkki, kuinka paljon vaatteiden leikkaukset vaikuttavat lopputulokseen. Oikeanpuoleiset yläosat korostavat keskivartalon pyöreyttä, kun taas vasemmanpuoleiset häivyttävät sitä. Oikeat linjat valitsemalla saat luotua kapeamman siluetin  ja kauniimman vauvakummun.

Lisäpituutta siluettiin

Koska olen lyhyt, raskaus tekee vielä helpommin kokonaisuudesta pyöreän. Entistä enemmän pituutta ja kapeutta  siluettiin luot kerrostamalla pitkillä neuleilla tai pitkillä hihattomilla liiveillä.

-leggingsit tai slim fit farkut toimivat takuuvarmasti pitkien yläosien kanssa
-kerrostaessa aluspaita saa myös olla pidempi
-pyri valitsemaan pitkään neuleeseen/paitaan v-kaulus. Sama pätee pitkään aluspaitaan kerrostaessasi sen esim. pitkällä liivillä.

Äitiysvaatteet
Liivi: Cristelle & CO.

Toivottavasti tästä postauksesta oli sinulle apua äitiysvaateostoksiin :)