Ulkomaalaispariskunnat harvoin puhuvat asioistaan muille, koska tiedetään, ettei muut oikein osaa samaistua niihin. Toisaalta sitä tulee usein myös pelättyä, että jos kerron tämän asian, vaikka se olisikin enemmänkin huvittava kuin vakava, muut tulevat kuitenkin vain tuomitsemaan. Tänään halusin avata sanaisen arkkuni ja listata 8 huvittavinta asiaa joihin ulkomaalaispariskunnat usein syyllistyvät ja joita tuskin tapahtuu tavallisessa suomalaisessa parisuhteessa.

8 Asiaa Joista Tiedät Seurustelevasi Ulkomaalaisen kanssa1. Ette laita tekstareita koska vähintään toinen ei osaa kirjottaa (ja/tai lukea) kuin omaa kieltään. Sen takia puhelin täyttyy kuvakaappauksista jolla asia hoituu nopeiten.

2. Teidän yhteinen kieli on tosiaan yhteistä. Millään kieliopeilla ei ole väliä, te kuitenkin ymmärrätte toisianne. "I don't have jaksa to wake up", foor exampel.

3. Kiität luojaa ettei puolisosi ymmärrä sun äitiä. Tiukan paikan tullen, jos on pakko tilanne, voit kääntää äitin puheet vähän sinne päin (valehtelet siis täysin mitä se juuri puolisostasi sanoi), jotta säästyisit selkkauksilta.


4. Vertailu. Aina riitatilanteessa sun oman maalainenhan mies ei koskaan käyttäytyisi kuin puolisosi. Teet sen selväksi myös hänelle. Alemmuuden tunne taattu, olet voittamassa tän kisan.

5. Joudut aina hoitamaan puolisosi viralliset puhelut, paperit, ajanvaraukset ja kaiken muun tylsän pashkan, koska se kieli. Ennen sua se kyllä pysty hoitaa ne iteki, mut vähänkö oot julma jos et nyt tekis niitä sen puolesta. "You really rather make me look like an idiot than just do this? How you can be so cruel? Are you really that lazy?" Ja kun et jaksa kuunnella enää sitä valitusta, löydätkin jo itsesi soittamasta uutta verokorttia puolisollesi tai täyttämästä jotain vammasta autoveroilmoitusta.


6. Puolison kotimaassa on teille kaikki tarpeellinen vaatteista lähtien jo valmiina. Silti sinne mennessä kaikki matkalaukut on tupaten täynnä: tarvii saada mukaan ruikkarii, suklaata, oltermannia, saunatuoksuja, puol metrii pitkä valaiseva pihakoristekivi, Lactal Balancee serkulle, buranaa kaikille... Sitten loman jälkeen lähette takasin yhtä täysien matkalaukkujen kanssa kun kaikkee tarvii hamstrata kotiinkin, kerranki ku saa 70 % edullisemmin ku Suomesta. Ja siis ihan kaikkea, shampoista kahvikuppeihin.

7. Kumman tahansa läheisten kanssa vietätte aikaa, puolison takia kaikki joutuu varautuu erityisjärjestelyihin. Koska yök, kuka nyt voisi istua muiden kanssa alasti saunassa, joutuu olla lannepyyhkeet kaikilla. Tai hui helvetti miten paljon täällä on ampiasia, ei voi syödä ulkona... eikä nyt mieluusti muutenkasn viettää aikaa siellä.

8. Kun oikein toinen ärsyttää (*ituttaa), katsot sitä suoraan silmiin ja puhut (huudat) sille sun omalla kielellä. Se selkeyttää sun ajatuksia, vaikka toinen vaan tuijottaaki sua hiljaa silmät pyöreinä idioottimaisesti. "Ai et tajunnu mitä mä just sanoin? HA!!!"


Kaksikulttuurisissa parisuhteissa on huvittavia riitoja ja käytöstapoja siinä missä yksikulttuurisissakin. Ei välttämättä yhtään sen vakavampia, mutta erilaisia. 

Millaiset huvittavat asiat on teidän suhteessa ihan normaaleja?