Asun voi kasata helposti ja nopeasti, kun vaan tietää mitä tekee


Muistan kun sain Leonin, eikä menny pitkä aikaa, kun aloin näyttää tyypilliseltä kotiäidiltä suttunutturani ja pieruverkkareiden kanssa. Se ahdisti mua ihan kauheesti. Ajattelin, että tämä kai kuuluu asiaan. Joskus päätin nopeasti löytää jonkun edes vähän mukavamman näkösen asun kaapista, heitin päälle jotain mikä tuntu hyvältä, yhdistin sen toisen vaatteen kanssa ja totesin, että nääh, ei toimi. Palasin takas vaatekaapille, kun aloin jo vähän hermostumaan. Nappasin jonkun toisen vaatteen, ja huomasin samantien, ettei se enää istu yhtä hyvin kun ennen. Takas vaatekaappiin se. B alko jo huutelemaan, kuinka kauan mulla vielä kestää. Paniikki. Mallailin vielä jotakin, mitä voisi kokeilla, ja samalla mietin päässä, jos sittenki pukis jotain ihan muuta päälle. Kuulin B:n äänekkään huokasun. Ja vitut koko luukista! Takas tänne ne mammapöksyt! Hyvästi nuoruuden kultavuodet! Päivä vasta aluillaan ja olin jo nyt pahalla tuulella.

Sitten yksi päivä B otti Leonin ja sain jäädä pitkästä aikaa ihan rauhassa valmistautumaan. Tuona iltana tunsin itteni taas ihan omaksi itsekseni. Vika ei ollukaan missään maagisessa kotiäitisyndroomassa, vaan rehellisesti ajan puutteessa. Olin tottunut käyttämään aikaa asujen stailaamiseen. Nyt aikaa ei ollut, joten heitetään päälle sitten vaan jotain. Sen kun tajusin, aloin kehittelemään ittelleni rutiinia, millä saisin kasattua nätin kivan nopeesti. Nykyään päivän asun kasaaminen vie aikaa 5 minuuttia ilman että näyttää pieruverkkarivaimolta. Tänään jaan tuon yksinkertasen kaavan sullekin.1. Ennen kun voit onnistua, siivoa ja järjestele sun vaatekaappi


Tää on kaikista askeleista se tärkein. Sotkusesta kaapista on mahdoton kasata nopeesti toimivaa asua. Vaatteiden täytyy olla helposti näkyvillä, mieluiten jopa omassa värijärjestyksessä. Kun alat päässäsi miettimään asun osia, sun on ihan mahdoton nopeesti tietää ja muistaa mitä kaikkee kaapista ois edes saatavilla, jos vaatteet ei oo näkyvillä ja järjestyksessä. Muista myös luopua kaikesta, mistä et sun komerossa enää tykkää. Sellaiset vaatteet vaan sekottaa sun ajatusta ja hidastaa stailausta.

2. Valitse Päivän Väri


Aloita kysymällä itseltä, millanen fiilis sulla on. Haluisitko pukee päälle vaaleaa vai mieluummin jotain tummempaa? Millanen sää on, onko sillä vaikutusta mielialaan ja asuun. Lähde liikkeelle yhdestä tietystä ja tietyn värisestä asun osasta, jonka just tänä päivänä haluat pukea päälle, ja jonka ympärille alat asua kasaamaan (esim beige neule). Levitä se sängylle.


3. Valitse asun toinen väri


Mieti mihin suuntaan haluat viedä asua, vaalentaa, pitää neutraalina vai tummentaa. Valitse yksi vastapari jokaisesta värimaailmasta ja asettele sängylle ensimmäisen vaatteen rinnalle (esim. asettele beigen neuleen rinnalle valkoinen alaosa, toiselle puolelle neutraali alaosa ja vielä yhdelle sivulle musta alaosa). Kun asun värivaihtoehdot on suoraan silmien alla, viimestään sitten värimaailman valinta on helppoa.

4. Valitse toinen asun osa


Kun tiedät toisenkin vaatteen värimaailman, korjaa muut värivaihtoehdot takaisin kaappiin. Ota esiin kaapista kaikki värivalintasi vaihtoehdot ja päätä minkä niistä yhdistät ensimmäisen vaatteesi kanssa. Sängyllä mallailu helpottaa jälleen valintaa, koska tietyt värit saattaa taittaa johonkin suuntaan eikä yllättäen sovikaan yhteen (valkoisilla ja mustillakin vaatteilla on huikean monta eri sävyä). Kun jokin yhdistelmä miellyttää sua eniten, pue ne päälle. Varmista että olo on niissä hyvä ja siirry seuraavaan kohtaan.

5. Valitse korut


Tämä on helppo. Valitse ensin haluatko asuun kultaa vai hopeaa? Päätä seuraavaksi korun tyyli: Minimalistista vai huomiota herättävää? Myös korujen kanssa siisti säilytysjärjestelmä helpottaa valintaa.


6. Valitse loput asusteet


Haluatko ehkä yhdistää asuun vielä vyön? Riippuen päivästä ja tapahtumista valitse joko särmikkäät ja huomiota herättävät, tai asun väripaletista olevat kengät. Valitse laukku sopimaan yhteen kenkien kanssa. Asusteiden metalliosat on hyvä pitää saman sävyisinä korujen kanssa.


Noin. Kun valitset päivän asun tällä tavalla lähes joka päivä, siitä tulee rutiini, joka hoituu nopeasti. Siloin, kun aikaa on enemmän, saatan mallailla ja hullutella erilaisilla yhdistelmillä vähän enemmän. Tämä kaava toimii kuitenkin aina, enkä poikkea siitä varsinkaan päivinä, kun on kiire ja haluan varmistaa, että näytän siistiltä. Kannattaa hankkia myös arkisia mekkoja kaappiin, sekä tosi trendikkäitä co-ord settejä. Niiden kanssa säästät aikaa stailaamisessa vieläkin enemmän.

Käytätkö sä aina samoja vaatteita samalla tavalla? Kerro mulle, ahdistaako pieruverkkarit myös sua?

Kiitos kun luit ja mukavia stailaushetkiä!