Ajattelin tehdä perjantain kunniaksi postauksen siivoamisesta. En sen takia, että tykkäisin siitä niin kauheasti. Vaan oikeastaan siksi että meillä käy tosi usein ihmisiä ihmetellen, kuinka meillä voi aina olla näin siistiä. Kahden alle 4-vuotiaan pojan kotona, sitä ei ehkä ekana odottaisi.

Ihan ensi alkuun kerrottakoon, että minähän en tosiaan ole aina ollut tämmöinen. Ennen B:tä elin yksin kahden kissan kanssa. Imuroin ehkä kerran viikossa. Olen tainnutkin tämän jo jossain postauksessa mainita, mutten ikinä unohda, kun vierailin ensimmäisen kerran B:n kotona. Se oli siistein ja hyväntuoksuisin koti, jossa koskaan olin käynyt. Mitään, siis oikeasti yhtään mitään ylimääräistä ei lattioilta tai pöydiltä löytynyt. Ajattelin ensin, että hän on vain hulluna siivonnut ennen kuin tulen vierailulle, mutta sama meininki vain jatkui.

Sen jälkeen oma koti alkoi näyttämään aivan tolkuttoman epäsiistiltä, vaikka oli ihan normaali suomalainen lemmikkikoti. Aloin siitä sitten pikkuhiljaa muuttumaan. Huomasin, kuinka mukavaa on olla kotona, kun on oikeasti siistiä.

Nykyään olen meistä se siivoushullu

B:hän heitti tyypillisen miehekkäästi hanskat tiskiin sen jälkeen, kun ystävyys muuttui vakavammaksi. Mikä siinä onkin, että kun nainen astuu kuvioihin, mies usein siltä seisomalta unohtaa, missä likapyykkikori olikaan, tai kuinka helposti likaiset astiat kulkeutuu käsissä ruokailun jälkeen keittiöön, tai JOPA miten paljon kivemmat ne ois siellä tiskikoneessa, kuin keskellä pöytää? Vihataanko miehiä tämä pieni hetki yhdessä?... Noin.


Siistin lapsikodin salaisuus

Tämä siivoushulluus ei ole tietenkään se kaikista kivoin kahden alle 4-vuotiaan, ylivilkkaan pojan kanssa. Eikä varsinkaan, kun rakastetaan B:n kanssa tämmöistä hyyyyvin pelkistettyä, valkoista skandiminimalismia sisustuksessa. Tosin valkoistahan täällä ei mun omasta mielestä ole kahteen vuoteen ollut.

Muut kuitenkin jaksavat ihmetellä tätä meidän kotia, joten ajattelin nyt jakaa sullekin, kuinka käytännössä pidän kodin siisteyttä yllä.

1. Imuroin aina ruokapöydän alusen syönnin jälkeen. Semmoinen varsi-imuri oiski mun unelma.
2. Aina, jos huomaan näpinjälkiä jossain KIILTÄVILLÄ pinnoilla, pyyhin sen kostealla ja kuivaan mikrukuituliinalla. Tämä vie aikaa ehkä minuutin.
3. Keittiön korjaan aina ruoan laiton jälkeen. Pysyy paitsi järjestys yllä, myös pahat hajut poissa.

Luulen, että tuossa on ne tärkeimmät asiat, jotka pitää kodin yleisfiiliksen koko ajan suht siistinä. Roskat lattioilla ja sormen jäljet kiiltävillä pinnoilla tekee kodista tosi helposti likaisen näköisen vaikkei muuten sitä oliskaan.

Toiseksi tärkein asia on mun kyhäämä siivoussuunnitelma, jota noudatan melkein aina. Jos sustakin tuntuu, ettei koti oo siisti, eikä suursiivouksille ole aikaa, kannattaa ottaa tämäntyylinen siivouslista käyttöön. Joka päivä 20 minuuttia siivousta pitää yleisilmeen tosi siistinä joka päivä. Silleen myös vältyt tuntikausien suursiivouksilta.


Onko sinulla siivoussuunnitelmaa käytössä? Millaisia siivousvinkkejä sulla olis jakaa?


Mutta nyt, ihanaa alkavaa viikonloppua! <3