Pienten lasten kanssa matkustaminen

Jokavuotinen reissu kakkoskotiimme Kosovoon lähestyy. Myös tänä vuonna huristelemme sinne autolla. Viime vuoden reittivalinnasta viisastuneena ajamme tällä kertaa Saksan kautta. Kilometrejä tulee reilusti enemmän, mutta reittivalintaa puoltaa huomattavasti muistorikkaammat maisemat turistikohteineen. Tänä vuonna matkaa on taittamassa yksi pieni lisämatkustaja, mikä antaa reissulle uuden jännityksen itusen. 

Matkaan valmistautumisen aloitin jo viime viikolla. Ihan ensimmäiseksi aloin siivoamaan kotia huone huoneelta kuntoon. Reissusta palaaminen tulee olemaan monin verroin mukavampaa, kun koti on tip top. 

Tämän viikon olen pyhittänyt paitsi pakkailulle, myös itseni kunnostamiseen. Kuten vakkarilukijani jo tietävät, elo Kosovossa talon "Nusena" on hieman erilaista kuin kotiäidin elämä täällä Suomessa. Aiheesta voit käydä lukemassa lisää postauksesta Minä vaimo - minä Nuse. Yksi näistä eroistahan on ulkonäön merkitys, joten selvitäkseni niistä paineista helpommin, päätin jo täällä Suomessa tarttua useampaan kauneuskikkaan. 

Hiukset

Blondi olen ollut viimeiset kaksi kuukautta. Tykkään kyllä väristä tosi paljon, mutta vaaleat hiukset, etenkin tämmöiset hopeaan taittavat vaativat aika paljon ylläpitoa. Hiukset päätin sävyttää jo täällä Suomessa, jottei Kosovossa tarvitsisi olla heti etsimässä kampaajaa. Mukaan otan myös hopeashampoon sekä värinaamion. Niiden avulla toivon, että selviän reissusta yhdellä sävytyskerralla.

Harmaiden hiusten ylläpito

Harmaiden hiusten ylläpito

Harmaiden hiusten ylläpito

Kynnet

Kun aika on nyt niin kortilla, jouduin ensimmäistä kertaa elämässäni mennä vieraalle laittamaan rakennekynnet. Kynsistä tuli ihan kivat, lukuunottamatta niiden sivuprofiilia. B tosin lohdutti, ettei tuommoisiin sivuprofiiliasioihin kiinnitä huomiota muut kuin pilkunviilaajat. No paikka oli sen verran edullinen, että täydellisiä kynsiä en odottanutkaan. Päädyttiin tekemään naturellit kynnet, jotta voin koristella ja huoltaa ne helposti itse. Jos sinulla on kokemusta jostain hyvästä kynsisalongista, laita ihmeessä suositukset kommenttikenttään. 

Kynsisalonkeja löytyy Kosovossa lähes joka nurkalta, mutta paikkojen taso vaihtelee huomattavasti. Samoin minulle ulkomaalaisena hinnat ovat aina huomattavasti kovemmat kuin paikalliselle, joten todennäköisesti saan rahoilleni enemmän täällä Suomessa vastinetta. 

Akryylikynnet

Ripset

Nykyään jo valtaosa tietääkin, kuinka suuri arjen pelastus ripsipidennykset ovat. Nusen aamu alkaa Kosovossa aikaisin, eikä tekemisiltä riitä hirveästi aikaa meikkailulle. Ei ainakaan meidän talossa. Koko ajan olisi hyvä kuitenkin olla nättinä, joten ilman ripsiä en Kosovoon haluaisi lähteä. Olipas ihanaa päästä pitkästä aikaa nyittäväksi. Olenko ainoa, jonka mielestä se on paljon parempaa kuin... suklaa?

Kotiäidin arjen pelastus

Täytyy nyt vielä selventää muille tuleville nuseille, että vaikka huoliteltua ulkomuotoa arvostetaan Kosovossa paljon, tuskinpa kukaan sanoisi mitään, vaikka ihan naturellina lähtisin siellä ulos. Muut naiset ovat Kosovossa vaan niin sairaan kauniita, että tykkään panostaa ulkonäkööni normaalia enemmän ihan jo pelkästään oman itsetuntoni vuoksi. Ja saanpahan edes kerran vuodessa hyvän syyn itseni hemmotteluun.

Vielä on paljon tekemistä, ennen kuin päästään huomenna starttaamaan.  Mukaan lähtee miljoonan vaatekappaleen lisäksi, esim. Ikeasta ostettu meikkauspöytä (Kosovossa ne maksavat maltaita), matkajääkaappi juomineen, viikon ruoat lapsille, kiuas - kyllä, kiuas - sekä paaaaaljon tuliaisia. Onneksi B on mestari auton pakkaamisessa. Minun vastuulle jää kodin järjestäminen, jonka jälkeen isken pyllyni apukuskin penkille, sujautan arskat nenälle ja asennoidun vain nauttimaan tulevasta matkasta ja maisemista. No, joudun ehkä imettää välillä ja vaihtaa muutaman kakkavaipan ja hyppiä etupenkiltä takapenkille sen miljoona kertaa... Mutta niiden lisäksi, keskityn vain nauttimiseen :)

Tällä kertaa meillä on myös netti Kroatiaan asti käytössä, joten ellei jotain tosi käänteentekevää tapahdu, pääset seuraamaan matkamme kulkua oikein reaaliaikaisesti. :)