Poikalupaus rakenneultrasta


Olimme eilen äitini kanssa Naistenklinikalla rakenneultrassa. Äitini ei koskaan ollut nähnyt ultrausta, joten tapahtuma oli hänelle ainutlaatuinen. Olimme jo kuukausi takaperin sopineet hänen tulevan Naistenklinikalle kanssani.

Päästyämme perille, huomasimme joka ovessa lukevan: Ei lapsia tutkimushuoneeseen. B oli töissä ja Leon oli tottakai mukanamme. Meitä molempia alkoi harmittamaan ihan hirmusesti, sillä vaikutti siltä, että äiti joutisikin jäämään Leonin kanssa tutkimuksen ulkopuolelle. Päätimme, että kävelemme vain sisään, aivan kuin emme mitään kylttejä olisi huomanneetkaan. Ja se toimi! :) Kätilö oli ymmärtäväinen ja kehotti äitiä vain tulemaan Leonin kanssa minun viereeni, jotta äitikin näkisi, mitä ruudulla tapahtuu.

Ensin katselimme sydäntä ja sen rakeneteita. Heti alkuun kätilö naureskeli, kuinka liikkuvainen vauva on. Hän ei meinannut millään pysyä aloillaan, vuoroin vispasi käsillään ja vuoroin rummuti jaloillaan. Ei mennyt kauaa, kun kätilö kysyi, haluanko tietää vauvan sukupuolen. Kerroin olevani aika varma, kumpi sieltä on tulossa. Ja olin oikeassa :) Leonille on kuin onkin tulossa pikkuveli <3

Ultrakuva rv 21

Moni esikoistaan odottava jännittää rakenneultraa juurikin vauvan sukupuolen selviämisen takia. Olen ymmärtänyt, että tyttölupaus saattaa muuttua ja itse tiedänkin yhden tapauksen, jossa oletettu tyttö syntyikin poikana. Jos rakenneultrassa on pojan vempaimisto nähtävissä, se tuskin tytöksi enää muuttuu. :) Minulle oli ihan sama kumpi sieltä tulee, kunhan vauva on terve.

Seuraavaksi kätilö mittaili sääriluuta ja tarkasti, että kaikki 10 sormea löytyi. Paljon hän tutkiskeli ja mittaili ja kertoi aina mitä missäkin oli. Kaikki näytti kaikinpuolin olevan kunnossa. Kätilö kertoi vauvalla olevan todella pyöreä pää ja kuvien mukaan tämä vauva taitaa saada muutenkin piirteitä enemmän isältään. Se jääkin sitten nähtäväksi. Ultran jälkeen olin aivan onnesta soikeana: vauva vaikuttaa terveeltä ja aavistukseni pojasta piti paikkansa. Mahtavaa, että äitikin pääsi edes kerran elämässään näkemään, mitä ultrassa tapahtuu ja miltä livekuva masuasukista näyttää.

Olin alkamassa selittämään, miksi mielestäni on ihanaa että Leon saa nimenomaan veljen, mutta huomasin aiheen tarvitsevan kokonaan oman postauksen. Niihin ajatuksiin ensi kerralla sitten.

Ajatuksia vauvan sukupuolesta

Baby blue blouse: Zara
Earings: BikBok