Siitä lähtien kun sain lapset, elämä on ollu yhtä stressaamista hiusten lähdön suhteen. Vaikka pojat on jo kasvanu, edelleen tuntuu, ettei nää mun suortuvat ole samanlaiset kuin ennen lapsia. Toki ennen lapsia värjäsin hiukset aina mustiksi ja vaalentaminenhan kuluttaa hiuksia huomattavasti enemmän. En kuitenkaan usko, että se olis syy varsinaiseen hiustenlähtöön, ehkä enemmänkin katkeiluun. 

Raskaudet ja imetykset on niin suuri koettelemus naisen kropalle, että olen kuullu monen muunkin valittelevan sen näkyvän juurikin hiuksissa. Jos sustaki tuntuu siltä, niin voin lohduttaa, ettet oo yksin! Olen nyt ottanut kokeiluun uusia juttuja hiusten hyvinvoinnin suhteen ja jo lyhyessä ajassa huomannu parannusta. Tänään halusin tulla jakamaan ne sullekin!


Hiusnaamiot

Hiusnaamiot vaikuttaa hiusten tekstuuriin tekemällä ne pehmeimmäksi ja erotelluiksi. Kun hiukset on hyvin ravitut ja kosteutetut ne myös näyttää tuuheammilta, eikä silloin vaadi niin kuluttavia muotoilurutiineita. Hiusnaamiot auttaa myös hiusten takkuuntumiseen, mikä vähentää hiustenlähtöä niiden harjausvaiheessa.

Varsinkin vaalenneteuille hiuksille naamiohoidot on melkeinpä pakollisia. Itse tykkään kerran viikossa, yleensä sunnuntaisin, pitää spa-päivän kotona, jolloin annan jonkin mun hiusnaamiotuotteista vaikuttaa hiuksissa ainakin tunnin ajan. Vaihtelen kolmen eri hiusnaamion välillä, jottei suortuvat pääse ns. tottumaan yhteen, vaan saa jokaisesta tuotteesta aina vähän toisistaan eroavia hyötyjä irti. Alle listasin kaikki mun omat suosikit.
Risiiniöljy

Kun ensimmäisen kerran olin huolestunut hiustenlähdöstä, törmäsin netissä moneen otteeseen risiiniöljysuosituksiin. Sitä voi ostaa netistä ja joistakin luontaistuotekaupoista. Risiiniöljy sisältää antioksidantteja, jotka tukee hiuskasvussa tarvittavia proteiineja ja hormooneja. Se myös täydentää hiusten kosteusprosenttia luonnollisilla öjyillä, mikä on varsinkin kuivassa ilmastossa tärkeää. 

Myös näissä vaihtelen luontaisen risiiniöljyn ja laadukkaiden hiusbrändien hiustenkasvuseerumeiden välillä. Oma suosikkini on Kerastasen Initialise, jonka teho perustuu kasviperäiseen biotekniikkaan ja Malus Domestica kasvin soluihin. Kerastase lupaa myös 93% vähemmän hiustenkatkeilua. Säännöllinen käyttö alkoi näkymään mun omissa hiuksissa jo ihan muutamassa viikossa.


Vitamiinit

Yritän aina saada pojat ottamaan heidän vitamiinit. Parhaiten se onnistuu silloin kun otan omani. Lähes kaikki vitamiinit, joissa on maininta "kynsien ja hiusten hyvinvointiin" sisältää biotiinia, joka vahvistaa hiusta ja estää niiden ennenaikaisen putoamisen. Jotkin biotiinivalmisteet aiheuttaa mulle vatsakipuja. Palkittu Probiootti Comp on maitohappobakteerivalmiste, joka sisältää myös glutamiinia ja biotiinia. Se ei aiheuta edes näin herkkävatsaiselle mitään ikäviä sivuvaikutuksia. Muita tärkeitä vitamiineja on B12, D, Omeha-3 ja sinkki. Monivitamiinitabletilla turvaat niiden saannin helpoiten. Itse tykkään ottaa erikseen Möllerin vahva Omega-3 tabletit. Ne hajoaa mahalaukun sijaan vasta ohutsuolessa, mikä estää pahanmakuiset röyhtäykset.


Muita Tärkeitä Vinkkejä

Vältä korkeita, tiukkoja ponnareita - Voin sanoa, että syyllistyn tähän itse, mutta oon kuitenkin yrittänyt pitää hiukset pääsääntösesti auki. Kun hiukset vetää päänahkaa, niiden juuret käy läpi ihan järkyttävän stressin, mikä pahimmillaan voi viedä ne kuolioon.

Tarkista kilpirauhasarvosi ja rautavarastosi - hiusten lähtö voi johtua myös kilpirauhashormonien epätasapainosta tai raudanpuutteesta. Nämä arvot kannattaa ainakin tarkastaa jos hiustenlähtö on selkeää. Raudanpuute on yleistä hedelmällisessä iässä olevilla synnyttäneillä naisilla, joilla on runsaat kuukautiset.

Muuta ruokavaliosi - Varmista, että saat tarpeeksi proteiineja ruokavaliostasi. Stressi, dieetti ja painonvaihtelut voivat kaikki vaikuttaa hiustenlähtöön. Tasapainoinen ruokavalio yksin saattaa olla vastaus hiustenlähdön loppumiseen.

Kokeile Minoksidiiliä - Joskus hiustenlähtö on perinnöllistä, eli ns. miestyyppistä hiustenlähtöä. Minoksidiili-liuosta voi nykyään saada ilman reseptiä apteekeista. Se ehkäisee ennenaikaista hiustenlähtöä ja lisää hiustenkasvua. Sitä hierotaan päänahkaan päivittäin, auttaen miestyyppiseen kaljuuntumiseen lähes aina. 

...

Minkälaisia keinoja sinä olet kokeillut hiustenlähdön vähentämiseen ja oliko niistä apua? Kerrothan kommenteissa!