Sain loppuraskaudessa tilaisuuden tehdä visiitin osteopaatille. Osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuva hoitomuoto. Olin kuullut siitä voivan olla apua raskausajan ongelmiin, kuten

- lantion seudun särky
- liitoskivut
- närästys
- muut kiputilat

Itseäni oli vaivannut eniten alaselkäsärky, sukkapuikkokivut sekä närästys. Vaivat pitivät minut öisin hereillä. Niiden takia olin jo aivan kypsä koko raskauteen.

Kävin hoidatuttamassa itseäni Helsingissä sijaitsevan Hieros Oy:n Mirellan luona. Sympaattisesta Mirellasta sai heti sellaisen kuvan, että hän kyllä tietää mitä tekee.

Ensialkuun Mirella testasi liikkuvuuttani ja huomasi vasemmalla puolella kehoa olevan kireyttä. Testin aikana näin ja tunsin sen selvästi itsekin.

Raskausajan kivut ja vaivat

Seuraavaksi Mirella keskittyi avaamaan noita jumeja erilaisilla käsillä tehtävin tekniikoin. Voi tsiisus ei jäänyt epäselväksi mistä kipuiluni kumpusivat.

"Käytämme hoidossa mm. erilaisia mobiilisaatio-, manipulaatio-, ja pehmytkudostekniikoita. Näiden tekniikoiden avulla pystymme parantamaan tehokkaasti liikkuvuuttasi ja aineenvaihduntaasi sekä poistamaan kudosten kiristyksiä ja vapauttamaan sekä tasapainottamaan hermostosi toimintaa."

Osteopatia raskaudessa

Loppuraskauden kivut


Sukkapuikkokivut osteopatia

Loppuraskaus alaselkäkipu

Lopuksi Mirella hieroi alaselän, hartioiden ja niskan lihaksia. Ennen hoitoa en ollut itse edes tajunnut, kuinka jumissa olinkaan. 

Loppuraskaus närästys

Hoidon jälkeen olo oli rentoutunut ja väsynyt. Mirella sanoi, että seuraavat pari päivää saatan olla normaalia uneliaampi. Ja oikeassa hän olikin: Kotiin päästyä nukahdin kolmen tunnin päikkäreille, ja seuraavana yönä nukuin täydet yöunet ensimmäisen kerran sitten moneen kuukauteen.

Osteopatiakäynnistä sektioon oli aikaa viisi päivää, jotka sain viettää ilman suurempia kolotuksia ja särkyjä. Uskon vakaasti sen johtuneen vain ja ainoastaan Mirellan käsittelystä. Olisinpa vain tajunnut hakea apua jo aiemmin.

Lisää osteopatiasta hoitomuotona sekä oman aikasi pääset varaamaan täältä.

Yhteistyössä Hieros Oy