Mulla on aina ollu tietynlainen viha-rakkaussuhde lenkkareihin. Ei käy kieltäminen, etteikö ne ois mukavat jalassa, mutta mulla on samalla vähän epävarma olo niissä, koska olen muutenkin lyhyt. Enpä siis ihan ensin lämmennyt tälle trendille, johtuen juuri näistä mielenpinttymistä oman kokoni suhteen. Mitä suositummiksi ne tuli ja varsinkin sen myötä kun ne itseänikin lyhyemmät vaikuttajat näytti upeilta lenkkareissa, uskalsin minäkin pikkuhiljaa alkaa valitsemaan ne asun kaveriksi. Urbaaneista peruskengistä muotimaailman hypetettyimpiin "chunky-lenkkareihin", tässä tulee kevään lenkkaritrendit, joita voit jo lähteä shoppailemaan.


Minimalistiset


Yksinkertaiset, valkoiset lenkkarit ovat klassikot ja varmaan helpoimmat stailata melkein minkä tahansa luukin kanssa. Nämä on ehdottomasti omat suosikkini kaikista lenkkareista! Valitse kengät, joissa on jokin värillinen tai metallinen yksityiskohta kantapäässä, mikä tekee niistä yksinkertaisen hienostuneet. Minimalistiset lenkkarit antaa housupuvulle arkisemman, helposti puettavan tvistin ja kesäiselle mekolle puolestaan urbaanin tyylineidin vaikutuksen.

Kontrastit


Monivärisistä malleista metallisiin elementteihin, moniväriset lenkkarit on tämän kevään suurin trendi. Monivärisyyden ei tarvitse tarkoittaa mautonta, kuten näkyy näissä upeissa Chaneileissa. Itse rakastan perusvärejä ja monokromaattisia asuja, tämä lenkkaritrendi antaa niille juuri sopivasti ilmettä.


Metalliset


Viime vuonna metalliset asusteet vallotti muotimaailman päästen loppuvuodesta myös osaksi kenkätrendejä. Tänä keväänä voit nähdä suuria metalliketjuja myös lenkkareissa. Ne antaa yksinkertaisille lenkkareille trendikkään kosketuksen yhdistellessä varsinkin minimalististen klassikkoasujen kanssa. Plussaa on jos koristeen saa irroitettua ja lenkkareille saa siten myös tilanteesta riippuen vaihtelevuutta.


Chunkyt


Ns. chunkyt lenkkarit on ollu suuri juttu jo muutaman vuoden ajan eikä varmasti tarvitse sen suurempaa esittelyä. Urbaanin tyylikkääseen asuun ne yhdistyy parhaiten kapeiden perusfarkkujen ja arvokkaan trenssin tai villakangastakin kanssa. Kun ilmat lämpenee, pue chunkyt lenkkarit kropattujen housujen ja midi-hameiden kanssa.


Sukkalenkkarit


Asteen urheilullisempaa fiilistä tarjoaa sukkavartiset lenkkarit. Balenciaga taitaa tämän trendin parhaiten. Täytyy myöntää, rakastan niitä yhtä paljon kuin sukkasaappaita. Luukkina molemmat on niin hienostuneita ja niin helposti yhdisteltävissä mekkojen, hameiden, farkkujen ja melkein minkä tahansa kanssa. Kaiken kukkuraksi venyvä hengittävä kangas tekee niistä supermukavat jalassa, kuin oikeasti olisit vain, no, sukkasiltaan!...

Mistä lenkkaritrendistä sä innostut eniten?