Viime viikonloppuna meillä riittikin vilskettä. Äiti tuli käymään Kuopiosta täällä eteläisessä Suomessa, joten keksin järjestää meille kesän avajaiset omalla terassilla. Kun on hauskaa, aika menee kuin siivillä. Kaiken hyväksi sää suosi meitä koko viikonlopun. Voisiko sitä enempää toivoakaan?


Kävin ostamassa itselleni tämän vuoden ensimmäisen kesämekon Zarasta. Sen kaveriksi löysin vielä aivan ihanat ja söpöt kukkakorvikset. 

Tarjolle laitoin lohinappeja, patonkia, hedelmiä, sangriaa ja aivan ihanan kana-pestosalaatin, jonka ohjeen sain ystävältä. Se on kyllä niin hyvä ja ruokaisa salaatti, että pakko jakaa se tänne bloginkin puolelle joku päivä.

Illasta teki astetta mukavamman se, että vietettiin sitä ihan vain naisten kesken. B lähti poikien kanssa veljensä luokse. Pieni irtiotto äidin roolista oli kyllä niin paikallaan. Ilta oli kaikin puolin mukava ja onnistunut.Sunnuntai


Sunnuntai pyhitettiin sitten perheelle. Päivä nautittiin omalla terassilla kevätkääryleiden parissa. Iltapäivällä lähdettiin kohti Helsinkiä. Ihmisiä oli paljon liikkeellä. Mutta kukapa sitä jaksaisi näillä keleillä kotona istua? 
Ensin mentiin hakemaan takeawayt Kahvila Karusellista ja käyskenneltiin kesäisillä kaduilla. Sitten siirryttiin vielä Aurinkolahden rantaan jäätelölle. 

Vaikka Suomen kesä on aivan ihana, eikä keleistä voi missään nimessä valittaa, pakko myöntää, että olo on hieman tyhjä, kun ei päästä suunnittelemaan jokavuotista kesäreissua Kosovoon. Ikävä on kova! Eikä vaan Kosovoon, myös muihin maihin, jotka normaalisti käydään reissulla läpi. B ei suostu vielä luovuttaa, vaan on kovasti lähdössä sinne syyskuussa. Itse en edes uskalla miettiä sellaista, ettei pettymys olisi liian karvas, jos homma ei onnistukaan. 

Mutta niin ku kaikessa, asenne ratkasee tässäkin. Jos jäädään vaan ruikuttamaan, koko kesä ja mahdollisuudet mukavaan aikaan kotisuomessa menee harakoille. Täytyy vaan yrittää keksiä jotain normaalista poikkeavaa tekemistä ja ties miten mukava kesä sitä saattaakaan olla edessä. 

Jos sulla on kokemusta Suomi-lomista, nyt saa laittaa kehiin kaikki ideat! Ihastuttavaa alkavaa viikkoa muruset!