Raskautumiskiellosta yksi kuudesta kuukaudesta on pian kärvistelty. Vaikka odotuksen odottaminen ottaa välillä koville, yritän pitää mielen iloisena harhauttamalla sitä ajattelemaan kaikkea muuta. Kaiken maailman pikkuprojektit toimii mulla aina. Samoin matkustelu. Tältä kesältä reissu Kosovoon on peruttu, koska korona, mutta onneksi omaa mieltä voi harhauttaa muutenkin.

Tämän keksin viime yönä, kun sain yhtäkkiä puhelun B:n veljen vaimolta. Heidän pikkuinen syntyi pari viikkoa sitten yllättäen, melkein kuukausi etuajassa. Nyt vauvelin vatsavaivat ja iltahepulit on alkaneet ja F:n vaimo soitti kysyäkseen vinkkejä vatsavaivojen taltuttamiseen.

Puhelun jälkeen mietin huvittuneena Leonin vauva-ajan yöhepuleita, jotka sai meijät kokeilemaan mitä ihmeellisempiä kikkoja. Odotan raskautta enemmän kun mitään muuta. Huomasin kuitenkin olevan paljon apua, kun muistaa, mitä kaikkea voin nyt vielä tehdä, kun en ole raskaana tai vauvan kanssa.


1. Elämä poikien kanssa alkaa olemaan jo tosi helppoa. Molemmat syö itse, pukee itse ja käyvät vessassa itse. Koko perhe elää suht samalla tavalla, kukaan ei tarvitse erityisjärjestelyitä. Tuttien ja vaippojen mukana kuljettaminen oli vauva-aikoina välillä tosi rasittavaa. Ja aina oli tutti hukassa. Kuinkahan monta tuntia oon yhteensä viettäny tuttia ettiessä? 5- ja 3-vuotiaat on kyllä jo tosi helppoja!

2. Raskaana olo ei ollu mulle mitenkään erityisen rankkaa, mutta kyllä siinä 30+ alkoi olemaan aina jos jonkinmoisia kolotuksia. Elionin laskeutuessa jopa kävely oli välillä hankalaa, kun tuntu että pää roikkuu haarovälissä. Ja se närästys! Huh! Sitä ei oo ollu kyllä ikävä!

3. Mun rakkaat korkokengät ja pikkutopit! Niistä voi vaan haaveilla raskaana ollessa. Raskausvaatteet on melkein aina ihan kamalia kolttuja mun mielestä, ymmärrettävästi tietenki. Tän kesän aion kyllä nauttia kaikista ihanista korkkareista, topeista ja pikkumekoista. Jos syksyllä tärppää, ensi kesänä voin vaan vaatekaapin hengarista ihailla mun hepeneitä.4. Illanvietot ystävien ja perheen kanssa! Vaikka en todellakaan tarvitse alkoholia hauskanpitoon, on se ihan eri juttu raskaanaollessa pitää hauskaa. Sitä jotenkin väsyykin paljon helpommin. Ja se oma ihana ja pehmeä sänky vaan kutsuu luokseen. 

5. Sängystä puheen ollen... Nukkuminen! Raskaana ollessa unen laatu on mulla ainaki puolet huonompaa. Sitä herää joka kyljen käännöksellä. Muutenkin nukahtaminen on vaikeaa kun vauva alkaa aina silloin riehumaan eniten. Vauva-ajoista puhumattakaan. Silloin yöunet on taatusti katkonaisia.

6. Salmiakki! Raskaana ollessa ei sais syödä salmiakkia, mun ultimate intohimoa! Muistatkin ehkä sen mun 12 pahettani-postauksesta. Ihanaa kun muutenkaan ei tarvi miettiä mitä saa ja ei saa syödä. Tuntuu että se raskausajan kieltolista vaan kasvaa vuosi vuodelta. Vaikka sainki kyllä molemmissa raskauksissa erityisluvalla syödä salmiakkia. Vähän. Oli verenpaineet matalalla. Mutta nyt kukaan ei sano saanko paljon vai vähän. Naaaaam...


7. Oma aika! Kun molemmat pojat on tarhassa saan niin helposti kuvattuu ja kirjotettuu. Kotonakin ollessa he saattaa yli tunninkin leikkiä omissa oloissaan ja mä saan puuhailla ihan rauhassa omia juttuja ja vaikka siivoilla ilman keskeytystä.

8. Pojat saavat olla vielä huomion keskipisteenä. On selvää että vauva saa väkisinkin paljon huomiota osakseen ja tiedän, että varsinkin Elionille se tulee olemaan maailmanloppu. Sitä stressaan ehkä eniten. Nyt täytyy yrittää tehdä poikien kanssa paljon asioita, mitkä ei sitten vauvan kaa olekaan niin helppoja ja itsestäänselviä.

9. Reissut Kosovoon. Kahden lapsen kanssa matkustelu on varmasti paljon helpompaa kuin kolmen, kustannuksista puhumattakaan. Meillä menee sievoinen summa vuodessa Kosovon reissuihin ja kolmen kanssa se olisi sitten taas vähän enemmän.


Tietenkin vaihtaisin näistä mitä vaan pikkuvauveliin, jos vaan voisin. Mutta ei elämästä tuu mitään, jos vaan rypee "voi-kumpissa". Ja kyllä mua auttaa, kun yrittää ajatella kaikkia näitä ihania asioita, joita vielä helposti voi tehdä, ennen sitä mahdollista seuraavaa uutta elämänvaihetta.

Oisko sulla jotain lisättävää tähän listaan? 

Edellisessä postauksessa: Ruokavalio Haltuun Näillä Helpoilla Askelilla