Oonko ainut, jonka mielestä vanheneminen ja rypyt on jotain mitä ei tarvittaisi? Kun Leon syntyi, aloin huomaamaan ensimmäisiä vanhenemisen merkkejä mun ihossa. Naururypyt silmäkulmissa, Mozartin juovat, nasolabiaalijuonteet, huulirypyt, aaaaarghh!!! Oon etsinyt ja etsinyt tietoa, mitä voisin tehdä tän ihon vanhenemisen hidastumiseen. Myönnän, panikoiduin yhdessä vaiheessa. Tuntui, että rypyt tuli niin yllättäen ja nopeasti, etten yhtään ollut valmistautunut siihen. Muutama vuosi takaperin päädyin kokeilemaan jopa pistoshoitoja, joista jouduin vain toteamaan, että eipä ollut mun juttu. Kunnes...

Eräs päivä olin etsimässä parhaita lisäravinteita ihon hoitoon juurikin tätä postausta varten. Tietoa löytyi paljon. Yksi niistä tuotteista erottu kuitenkin joukosta tutkimustuloksiin nojaten. Ajattelin, että nyt olen tainnut löytää jotain merkittävää. Etsin ja etsin lisää tietoa ja vakuutuin vain entisestään. Nuorentava juoma on viimein keksitty! Miten tästä ei olla puhuttu enemmän?!?!

Nyt voin vain todeta, että mua oikein naurattaa, että olin odottanut näinkin kauan asiaan perehtymistä. Tänään kokosin listan kaikista noista parhaista ja tutkituimmista markkinoilla olevista kauneudenhoidon lisäravinteista, niin että säkin pääset alottamaan sun aikamatkan. 

Kaikki näistä on tehokkaita ja tärkeitä, mutta yksi on kuitenkin ylitse muiden. Älä ainakaan sitä skippaa...1. Voikukkatee

Voikukkateetä suositellaan käytettäväksi kuuriluontoisesti n. 3 kuppia päivässä. Voikukalla on elimistöä, varsinkin maksaa puhdistava vaikutus, mutta sen on huomattu myös vähentävän ihon tulehdusta ja epäpuhtauksia. Erityisen onnellinen oon sen kyvystä silottaa juonteita, sekä silmän- ja huultenympärysryppyjä. 

Voikukkateetä suositellaan käytettäväksi kuuriluontoisesti 2-3 kuppia päivässä max 4 kk:n ajan. Itse otan voikukkateekuurin juuri pahimpaan kaamokseen ja lopetan kun päivä alkaa taas pitenemään. Käytän voikukkateetä myös ulkoisesti, kaatamalla sen ensin suihkepulloon ja suihkaisemalla sitä sitten suoraan kasvoille ennen nukkumaan menoa.

2. Probiootti Comb

Olen aina käyttänyt maitohappobakteereja säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt kuitenkin törmäsin tutkimukseen, joka paneutui probioottien kauneutta edistäviin ominaisuuksiin. Tämä kyseinen Probiootti Comb sisältää päiväannoksessa 6 miljardia aktiivista maitohappobakteeria, glutamiinia sekä runsaan annoksen biotiinia, joka ylläpitää limakalvojen, hiusten ja kynsien hyvinvointia. Vuonna 2017 Bioteekin Probiootti Comp valittiin vuoden terveystuotteeksi. Pakko olla siis erityisen hyvä tuote kyseessä ja pääsikin sitä myötä samantien mun ostoslistalle.


3. Opti-MSM

Itse olen aina ollut aika arka superfoodien kuluttaja. Maca-jauhetta aloin käyttämään viime talvena ja jo pian käytön alottamisesta huomasin sen tosiaan tekevän sen mitä luvattiinkin.

MSM on nyt mun uusin tuttavuus. Se on rikkiyhdiste, jota esiintyy meidän soluissa. Rikki huolehtii solukalvojen joustavuudesta ja läpäisykyvystä, ja sillä tavalla edistää ravinteiden ja kuona-aineiden kulkua. Rikki myös tuottaa keholle raaka-ainetta, sekä samalla luo uusia soluja ja korjaa vahingoittuneita kudoksia ja elimiä.

Kauneudenhoidon kannalta rikki on erityisen tärkeässä asemassa, koska sitä tarvitaan sidekudosten ja kollageenin muodostumisessa. MSM tunnetaankin ennen kaikkea niveliä, luita, hiuksia ja kynsiä rakentavana ravintoaineena.

4. Nogasin

Tämä tuote ei vaikuta sitten mitenkään ihoon, hiuksiin ja kynsiin. Mutta jokainen meistä on varmasti joskus kokenu ruoansulatusvaivoja ja tietää, kuinka sillon olo on kaikkea muuta kuin viehättävä. Jostain syystä syksyisin kärsin itse näistä enemmän. Ehkä siksi, että sisällä tulee vietettyä enemmän aikaa ja sitä myöten liikunta jää vähemmälle ja herkuttelu enemmälle. Kun nappaan Nogasinin vähän ennen suurempaa ateriaa, ei ruoansulatusvaivoja ja vatsan turvotusta tarvii pelätä.


5. Hydraulisoitu KollageeniTässä se nyt tulee. Mun rakas taikajuomani!

Kollageeni auttaa lisäämään ihon kimmoisuutta, tasoittaa juonteita ja ryppyjä ja ennaltaehkäisee niiden syntymistä. Se auttaa myös vähentämään selluliittia ja sen muodostumista. Kollageenissä lisäravinteena on vain se juju, että sen täytyy olla oikeassa muodossa: Kollageeniproteiini yksinään on elimistölle aivan liian suuri imeytyäkseen suoraan suolesta verenkiertoon, mutta pienten peptidien kohdalla se on mahdollista. 

Kollageenilisien teho perustuu kollageenin sisältämään hydroksiproliiniin. Hydroksiproliini on aminohappo, jonka imeytyminen verenkiertoon on merkki siitä, että kollageenia on hajonnut. Kun kollageenia hajoaa, elimistö saa signaalin, että sitä pitää valmistaa lisää. Kollageenivalmiste aktivoi kehon valmistamaan itse kollageenia.

Toisin sanoen kollageenilisien tarkoitus on, että kollageenilisä aktivoi oman kehon valmistamaan kollageenia itse. C-vitamiini on prosessissa välttämätön elimistön kollageenin muodostumiselle. C-vitamiinilla on todettu myös useita muita tunnettuja terveyshyötyjä.

Tälläisiä hydralisoituja kollageenivalmisteita on markkinoilla monia. Itse valitsin Puhdistamon Beauty Kollageenin siksi, että se on 100 % kotimainen. Sen lisäksi valtaosassa muiden valmistajien kollageenipeptidituotteissa ei ole imeytymisen kannalta välttämätöntä c-vitaminia mukana. Kaiken kukkuraksi Puhdistamon kollageeni sisältää MSM:ää, joten tämän kanssa sitä ei tarvitse ottaa enää erikseen.

Yleensä en helposti usko minkään tuotteiden kaunistaviin vaikutuksiin, mutta hydraulisoiduista kollageenituotteista löytyy niin paljon positiivisia tieteellisiä tutkimuksia. Tässä esim. Keskisuomalaisesta löytynyt artikkeli: Kollageeniravintolisien Teho On Todistettu. Myös Youtubessa voi nähdä useita videoita, kuinka kollageenipeptidit on käytännössä vaikuttaneet testaajiin, ja miten puolestaan ihon ja hiusten kunto on lähtenyt taas laskuun, kun kollageenilisän käyttö on lopetettu.

Itse näin selvän eron mun ihossa jo kahden viikon säännöllisen käytön jälkeen. Iho on kimmoisampi, kuulaampi ja mun huulissa olevat juonteet on tasoittuneet PUOLELLA! Tämä juoma toimii oikeasti ja on tullut jäädäkseen tämän naisen päivittäiseen ruokavalioon.

Mitkä on sun lemppari kauneidenhoidon lisäravinteita? Onhan Kollageenipeptidit jo sun käytössä?